distanskurs-hlr
akutgruppen

NYHET!! Nu håller vi vissa instruktörsutbildningar även på distans. Kursen hålls live via Zoom, där du medverkar via bild och ljud genom din egna dator och en egen HLR-docka. Vårt koncept för instruktörsutbildning på distans har varit mycket lyckat och uppskattat! 

Detta är ett relativt nytt koncept, framtaget hos oss på Instruktörsakademien / Svenska Akutgruppen, för instruktörsutbildning i realtid på distans. Du sitter på ditt egna kontor, konferensrum eller i hemmet och deltar med din egen HLR-docka framför en dator. Kursen genomförs på samma sätt som den görs vid våra ordinarie fysiska instruktörskurser. Kursen hålls alltså live. Du har hela tiden möjlighet att ställa frågor och vara med och diskutera kursinnehållet med huvudinstruktör och övriga deltagare. Vi kommunicerar alltså via både bild och ljud.

Krav: Dator (en mobiltelefon har för liten skärm, då det är viktigt att både du, huvudinstruktören och övriga kursdeltagare ser och hör varandra bra.) Det är inte nödvändigt att ladda ner programvara till datorn, utan du kan delta direkt via din webbläsare.

Vidare behöver du ha en HLR-docka (eller två vid barn-HLR). Vi vill helst att du har en ”riktig” halvkroppsdocka, alltså inte bara en liten uppblåsbar miniAnne. Du har möjlighet att beställa en Little Anne QCPR (eller barndockor) från oss innan kursen, till rabatterat pris. Alternativt lånar du en docka/dockor någonstans ifrån. Bor du i närheten av Vänersborg kan du komma förbi någon dag innan och låna docka, utan extra kostnad, och därefter återlämna någon dag efteråt.

anmäl dig redan idag!

Se datum för kommande kurstillfällen